Antwerps Architecten Atelier
AAA

Apotheek-De-Beul

Apotheek-Debeule_Renovatie_Interieur_Balie_overzicht.jpg

APOTHEEK DE BEUL

RENOVATIE & INTERIEUR VAN APOTHEEK

INFO


2002

Couwelaarlei 134

2100 Deurne

Apotheek De Beul


BESCHRIJVING

De opdracht omvat een renovatie en het volledig interieurontwerp van de apotheekruimte ‘De Beul’.

De apotheekruimte werd opgevat als een open plan. De publiekskant, waar de klanten bediend worden, werd begrensd met glazen vitrines waarin de producten ten toon worden gesteld. Aan de bereidingskant, de zone voor bevoegd personeel, werd afgescheiden met gesloten kasten. De balie werd loodrecht op de voorgevel-lijn geplaatst. Deze werd opgehangen aan de kolommen en loopt door tot achteraan de zaal. Hierdoor werd voldoende ruimte gecreëerd voor drie verkooppunten en werd er een duidelijke scheiding gemaakt tussen publiek en personeel.
De bereidingstoog en administratieve zone werden uitgewerkt als werkeilanden, omringd door kasten en de balie, zodat de loopafstanden beperkt werden gehouden en de sociale controle constant aanwezig was.

De apotheek bevind zich op de gelijkvloerse verdieping.

De apotheek bevind zich op de gelijkvloerse verdieping.

De structurele elementen vormen een essentieel onderdeel van het interieurontwerp.

De structurele elementen vormen een essentieel onderdeel van het interieurontwerp.

De op maat gemaakte ontvangstbalie bestaat uit drie aparte betaalterminals.

De op maat gemaakte ontvangstbalie bestaat uit drie aparte betaalterminals.

En kastenwand met verlichte bovenzijde deelt de ruimte op.

En kastenwand met verlichte bovenzijde deelt de ruimte op.

De lange kastenwand zorgt voor genoeg opbergplaats.

De lange kastenwand zorgt voor genoeg opbergplaats.

Een op maat gemaakte glazen display stelt de verschillende producten ten toon.

Een op maat gemaakte glazen display stelt de verschillende producten ten toon.