Antwerps Architecten Atelier
AAA

Apotheek-krols Antwerpen

Het betreft de bouw van een appartementsgebouw van 10 appartementen met handelsruimte (apotheek), gelegen aan de Paardenmarkt te Antwerpen. Het project bestaat uit twee percelen die sterk onderkomen waren. Er werd gekozen om een van de gebouwen af te breken en in te vullen met een vervangingsbouw. De nieuwbouw sluit aan op de bestaande gevelarchitectuur van het tweede pand en is in harmonie let het nieuwbouwproject dat reeds in oprichting is aan de andere zijde van de vervangingsbouw.

Apotheek Krols Antwerpen Voorgevel

APOTHEEK KROLS

RENOVATIE & INTERIEUR VAN APOTHEEK

INFO


2015

Paardenmarkt

2000 Antwerpen

Krols’ Apotheek | website


BESCHRIJVING

Het betreft de bouw van een appartementsgebouw met handelsruimte, gelegen aan de Paardenmarkt te Antwerpen. Het project bestaat uit twee percelen, nummer 38 en 40. Het gebouw nr. 38 wordt afgebroken en ingevuld met een vervangingsbouw die aansluit aan de gevelarchitectuur van nummer 40. De gevels van nummer 40 blijven behouden. Beide gebouwen zijn sterk onderkomen en door de talrijke interne aanpassingen in verval geraakt. De houten vloeren zijn aangetast met memel. Het is onze betrachting een harmonie te zoeken tussen de bestaande gevelarchitectuur van nummer 40 en het nieuwbouwproject dat thans in oprichting is naast nummer 38.

Het project omvat een handelsgelijkvloers dat zal ingericht worden als apotheek met bovenliggend 10 appartementen. Op het gelijkvloers wordt in de ruime inkomhal een fietsenstalling voorzien. De appartementen voldoen aan de minimum oppervlaktenorm volgens de wooncode. In sommige appartementen worden gangen, wc’s, badkamers en bergingen in vrije hoogte beperkt zodat duplex niveaus kunnen voorzien worden. Alle vrije hoogten van lokalen zijn in overeenstemming met de opgelegde minimum normen van de wooncode. De nieuwe gevels worden afgewerkt in vlakke bezetting naar analogie van de bestaande gevel van nummer 40.

Apotheek-Krols Antwerpen Interieur Toonbank Balie
Apotheek-Krols Antwerpen Interieur Toonbank Balie
Apotheek-Krols Antwerpen Interieur verkoopsruimte rekken toonbank lichtlijnen
Apotheek-Krols Antwerpen Interieur verkoopsruimte rekken toonbank
Apotheek-Krols Antwerpen Interieur detail bancontact
Apotheek-Krols Antwerpen Interieur kasten