Antwerps Architecten Atelier
AAA

Apotheek-krols Antwerpen

Het betreft de bouw van een appartementsgebouw van 10 appartementen met handelsruimte (apotheek), gelegen aan de Paardenmarkt te Antwerpen. Het project bestaat uit twee percelen die sterk onderkomen waren. Er werd gekozen om een van de gebouwen af te breken en in te vullen met een vervangingsbouw. De nieuwbouw sluit aan op de bestaande gevelarchitectuur van het tweede pand en is in harmonie let het nieuwbouwproject dat reeds in oprichting is aan de andere zijde van de vervangingsbouw.

Apotheek Krols Antwerpen Voorgevel

APOTHEEK KROLS

RENOVATIE & INTERIEUR VAN APOTHEEK

INFO


2015

Paardenmarkt

2000 Antwerpen

Krols’ Apotheek | website


BESCHRIJVING

Dit project betreft de renovatie en interieurontwerp van Apotheek Krols. Het ontwerp maakte deel uit van de volledige renovatie van het appartementsgebouw waarin het handelspand gelegen is. Hierbij werd harmonie gezocht tussen de bestaande gevelarchitectuur en de nabije nieuwbouwprojecten.

Er werd veel aandacht besteed aan het interieurontwerp. Zo werd getracht een klinische, doch een warme en ontvangende sfeer te creëren. Door de volledig witte muren en kasten, afgewerkt met zwarte accenten, werden zeer overzichtelijke etalages en product-stallingen gecreëerd. De slim geplaatste track-lights zorgen voor voldoende kunstmatige belichting waar nodig, terwijl de grote ramen langs de voor- en zijkant voldoende natuurlijk licht laten binnenkomen.

 De meest verkochte geneesmiddelen, zoals deze voor verkoudheden, maag en darmklachten en spierpijn worden boven de kassa tentoongesteld door middel van daarvoor ontworpen aanduidingen. Deze aanduidingen komen opnieuw voor bij de kassanummering, wat zorgt voor eenheid in het totaalontwerp.  

Achteraan de ruimte werd een kleine bureau geplaatst, voorzien van grote inbouwkasten als opslagplaats voor overige geneesmiddelen.

De balie van de apotheek bestaat uit drie betaalterminals en een bureau waar klanten meer informatie over producten of een consultatie kunnen krijgen.

De balie van de apotheek bestaat uit drie betaalterminals en een bureau waar klanten meer informatie over producten of een consultatie kunnen krijgen.

De kassa werd voorzien van ingebouwde kassa’s en een grote hoeveelheid aan opslagruimte.

De kassa werd voorzien van ingebouwde kassa’s en een grote hoeveelheid aan opslagruimte.

De zwarte trackverlichting zorgt voor specifieke verlichting waar het nodig is.

De zwarte trackverlichting zorgt voor specifieke verlichting waar het nodig is.

Overzichtsbeeld van het interieur van de apotheek.

Overzichtsbeeld van het interieur van de apotheek.

Detailbeeld van de aanduiding aan de kassa.

Detailbeeld van de aanduiding aan de kassa.

Achter de kassa bevinden zich de bureau en meerdere grote ingebouwde kasten.

Achter de kassa bevinden zich de bureau en meerdere grote ingebouwde kasten.