Antwerps Architecten Atelier
AAA

Boma

Het project is gesitueerd te Antwerpen en werd uitgevoerd i.o.v. Boma. Het betreft de verbouwing van de kantoren, aanpassingen in het magazijn en het bekleden van de gevels. De voorgevel werd tussen de metselwerk-gehelen volledig voorzien van een gordijngevel. Het magazijn werd opgedeeld in 3 compartimenten door gebruik te maken van tongpanelen.

Boma-avond-03.jpg

BOMA

KANTOOR & MAGAZIJNEN

INFO


2003

Noorderlaan 131

2030 Antwerpen

Boma nv | website


BESCHRIJVING

Het project voor BOMA nv betreft de verbouwing van de kantoren, aanpassingen in het magazijn (om te voldoen aan de brandweervoorschriften) en het bekleden van de gevels. De voorgevel werd, tussen de gehelen in metselwerk, volledig voorzien van een semi-structurele gevel in glas en aluminium. Op de eerste verdieping werd deze voor de bestaande prefab panelen gehangen en op het gelijkvloers werd deze licht terugliggend geplaatst. De bestaande gevelconstructie met de betonpanelen werd behouden en functioneert als drager voor de gordijngevel, wat resulteerde in tijdwinst tijdens de uitvoering. Tevens kon hierdoor de afwerking van het interieur aansluitend verwezenlijkt worden. De gevel, uitgevoerd in parementmetselwerk, werd behandeld met grijze spuitbeton. Deze behandeling resulteerde in een ruwe textuur die in contrast staat met de strakke gordijngevel in glas. De glazen gehelen in de gordijngevel werden uitgevoerd in klare, doorzichtige akoestische beglazing ter hoogte van de bestaande raamopeningen in de kantoren. Achter gesloten constructies werden blauwe glasvlakken met neonverlichting voorzien waardoor de gordijngevel dienst kan doen als reclamepaneel dat licht geeft bij duisternis. Het magazijn werd opgedeeld in drie compartimenten door gebruik te maken van tongpanelen die netjes aansluiten op plafond, vloer en zijwanden. Ook werden er verschillende vluchtdeuren voorzien. Achteraan het magazijn werden de metselwerkgehelen in parementmetselwerk behandeld met dezelfde grijze spuitbeton als vooraan werd gebruikt.

De verlichte buitengevel van het Boma-gebouw.

De verlichte buitengevel van het Boma-gebouw.

AAA_Boma_Interieur_Kantoren
De gang werd afgewerkt met hout.

De gang werd afgewerkt met hout.

Detail van de houten scheiding in het kantoorgebouw.

Detail van de houten scheiding in het kantoorgebouw.

De vergaderzaal in het kantoorgebouw.

De vergaderzaal in het kantoorgebouw.

Een zeer ruim kantoor met een tijdloos design.

Een zeer ruim kantoor met een tijdloos design.