Antwerps Architecten Atelier
AAA

Carrosserie Cryns

Carrosserie_Cryns_voorgevel_straatniveau.jpg

CARROSSERIE CRYNS

MAGZIJN & KANTOREN

INFO


2000

Covelierstraat 33/35

2060 Berchem

Carrosserie Cryns


BESCHRIJVING

Het gebouw was een aaneenschakeling van panden zonder duidelijke structuur. Door een volume toe te voegen met een uniforme hoogte, wordt er een scherm gevormd voor de verschillende bouwdelen.

De loods die dienst doet als de opslagplaats van onderdelen, herstelde en te herstellen voertuigen, verbindt de Grote Steenweg en de Coveliersstraat zodat er een interne doorrit ontstaat.

De gevel van het kantoor is opgevat als twee betonnen schijven waarin twee openingen zijn gemaakt die dienst doen als inrit. Deze openingen werden vergroot om het kantoor te kunnen voorzien van voldoende licht. In het kantoor zijn alle ruwbouwmaterialen zichtbaar gelaten waardoor het industrieel karakter van het gebouw benadrukt wordt.

Het project kreeg een eervolle vermelding bij de Architectural Awards 2001

Birdeye perspectief van de voorgevel

Birdeye perspectief van de voorgevel

Zicht van binnen naar buiten

Zicht van binnen naar buiten

Detail van raam met trap achter

Detail van raam met trap achter

Detail van de poort met bovenlicht

Detail van de poort met bovenlicht