Antwerps Architecten Atelier
AAA

Kantoor SDM

De kantoorruimten van SDM werden ontworpen door AAA om discreet en gemakkelijk bereikbaar zijn en de nodige privacy voor het cliënteel te bieden. Het kantoor werd volledig gestript en gerenoveerd. Door middel van losse entiteiten werden vervolgens verschillende kantoorruimtes gecreëerd. Ook het volledige interieur werd specifiek ontworpen door het architecten atelier.

SDM Kantoren Inkom Balie Interieur .jpg

SDM

KANTOREN

INFO


2004

Luitenant Lippenslaan 60

2140 Borgerhout

Antwerpen


BESCHRIJVING

SDM is een bedrijf dat bemiddeld in bedrijfsovernames en daarbij een grote toegevoegde waarde aanbied. De kantoorruimten moeten discreet en gemakkelijk bereikbaar zijn en de nodige privacy voor het cliënteel moet ten allen tijden garandeerd worden.

Na het strippen van de bestaande kantoor-gelijkvloers werd een ruwe doos gerecupereerd. Vervolgens werden er met behulp van losse entiteiten verschillende kantoorunits en vergaderzalen gecreëerd. Op deze manier werd de verloren bekisting van de bestaande plafondvloer en draagstructuren zichtbaar gehouden, in contrast met de toegevoegde volumes en materialen. Polybeton en parket brengen duidelijkheid in de zonering tussen de individuele en gemeenschappelijk te gebruiken ruimten. De afgesloten kantoren werden in een trein geplaatst als afscherming van de onthaalzone.  De centraal opgestelde kast bergt de lopende dossiers en scheid de publieksruimte van de sanitaire voorzieningen en de back office. De half transparante ovale ruimte is een vergaderlokaal voor uitzonderlijke evenementen.  Het RGB gekleurd licht wordt door het gestructureerd mat glas gefilterd en wijzigt constant het decor op een subtiele wijze. Alle technieken zijn weggewerkt in technische plafonds. Daarnaast werd er, door juist materiaalgebruik, veel rekening gehouden met de optimalisatie van de akoestische eigenschappen van het gebouw en haar aparte ruimtes.

SDM Kantoren Inkom Wachtruimte.jpg
05.jpg
08.jpg
03.jpg
SDM kantoren vergaderzaal.jpg
04.jpg
06.jpg
07.jpg