Antwerps Architecten Atelier
AAA

Kantoor SDM

De kantoorruimten van SDM werden ontworpen door AAA om discreet en gemakkelijk bereikbaar zijn en de nodige privacy voor het cliënteel te bieden. Het kantoor werd volledig gestript en gerenoveerd. Door middel van losse entiteiten werden vervolgens verschillende kantoorruimtes gecreëerd. Ook het volledige interieur werd specifiek ontworpen door het architecten atelier.

SDM Kantoren Inkom Balie Interieur .jpg

SDM

RENOVATIE EN INRICHTING VAN KANTOREN

INFO


2004

Luitenant Lippenslaan 60

2140 Borgerhout

Antwerpen


BESCHRIJVING

SDM is een bedrijf dat bemiddelt in bedrijfsovernames en daarbij een grote toegevoegde waarde aanbied. De kantoorruimten moeten discreet en gemakkelijk bereikbaar zijn en de nodige privacy voor het cliënteel moet ten allen tijden gegarandeerd worden.

Na het strippen van de bestaande gelijkvloers werd een ruwe doos gerecupereerd. Vervolgens werden er met behulp van losse entiteiten verschillende kantoorunits en vergaderzalen gevormd. Op deze manier werd de verloren bekisting van de bestaande plafondvloer en draagstructuren zichtbaar gehouden, in contrast met de nieuw toegevoegde volumes en materialen. Poly-beton en parket onderscheiden daarbij duidelijk de individuele en gemeenschappelijk te gebruiken ruimten.

De afgesloten kantoren werden in een trein geplaatst als afscherming van de onthaalzone.  De centraal opgestelde kastenwand bergt de lopende dossiers en scheid de publieksruimte van de sanitaire voorzieningen en de back office. De half transparante ovale ruimte is een vergaderlokaal voor uitzonderlijke evenementen.  Het gekleurde licht wordt door het gestructureerd mat glas gefilterd en wijzigt constant het decor op een subtiele wijze. Alle technieken zijn weggewerkt in technische plafonds. Daarnaast werd er, door juist materiaalgebruik, veel rekening gehouden met de optimalisatie van de akoestische eigenschappen van het gebouw en haar aparte ruimtes.

Het onthaal werd centraal geplaatst, tussen de ontvangstruimte en de kantoren. De toog van het onthaal werd ontworpen door Antwerps Architecten Atelier.

Het onthaal werd centraal geplaatst, tussen de ontvangstruimte en de kantoren. De toog van het onthaal werd ontworpen door Antwerps Architecten Atelier.

Het strakke en rustgevende interieur wordt gecounterd met het ruwe, bijna iconische plafond.

Het strakke en rustgevende interieur wordt gecounterd met het ruwe, bijna iconische plafond.

De volledig glazen wanden geven het geheel een zeer ruimtelijk gevoel. Ook het licht, dat langs de ramen van de kantoren binnenkomt, bereikt op deze manier de hal.

De volledig glazen wanden geven het geheel een zeer ruimtelijk gevoel. Ook het licht, dat langs de ramen van de kantoren binnenkomt, bereikt op deze manier de hal.

Detailbeeld van de bovenverdieping.

Detailbeeld van de bovenverdieping.

De vergaderzaal wordtomringd met troebel glas en is voorzien van een akoestisch absorberend plafond.

De vergaderzaal wordtomringd met troebel glas en is voorzien van een akoestisch absorberend plafond.

04.jpg
06.jpg
07.jpg