Antwerps Architecten Atelier
AAA

Nachtopvang Gent

Dit project betreft het realiseren van een nachtopvang voor de daklozen in de stad Gent. Na veelvuldig overleg met de uitbater van het gebouw en de medewerkers van het CAW (Centrum Algemeen Welzijnswerk), ontstond er een gebouw met twee aparte circulatiepatronen. De eerste voor occasionele gebruikers, de andere voor de chronisch daklozen die meer begeleiding nodighebben. Tussen de twee circulaties bevind zich de ingang van het gebouw, waartussen een onthaal werd voorzien. Dit onthaal is zo gepositioneerd dat men controle heeft over wie het gebouw betreed, verlaat en wie naar de slaapvertrekken en de refter gaat. Het gebruik van het gebouw is vergelijkbaar met de circulatie en de werking van een hotel.

Er is in totaal plaats voor 44 residenten, verdeeld over één- en tweepersoonskamers. Ook zijn er drie kamers waar families kunnen overnachten.

Nachtopvang Gent Inkom Balie

NACHTOPVANG VOOR DAKLOZEN

NIEUWBOUW VOOR DAKLOZEN OPVANG

INFO


2013

Nieuwland 12-14

9000 Gent

Stad Gent | website


Dit project betreft het realiseren van een nachtopvang voor de daklozen in de stad Gent.

Na veelvuldig overleg met de uitbater van het gebouw en de medewerkers van het CAW (Centrum Algemeen Welzijnswerk), ontstond er een gebouw met twee aparte circulatiepatronen. De eerste voor occasionele gebruikers, de andere voor de chronisch daklozen die meer begeleiding nodighebben. Tussen de twee circulaties bevind zich de ingang van het gebouw, waartussen een onthaal werd voorzien. Dit onthaal is zo gepositioneerd dat men controle heeft over wie het gebouw betreed, verlaat en wie naar de slaapvertrekken en de refter gaat. Het gebruik van het gebouw is vergelijkbaar met de circulatie en de werking van een hotel.

In totaal is er plek voor 44 residenten, verdeeld over één- en tweepersoonskamers. Ook zijn er drie kamers waar families kunnen overnachten.

Nachtopvang_Gent_Inkom_Balie_onthaal_gang.jpg
Nachtopvang Gent Gang inkom houten bank
Nachtopvang Gent Gang eetruimte refter
Nachtopvang_Gent_Refter_Modulaire_Muur_open.jpg
Nachtopvang Gent Refter Modulaire Muur
Nachtopvang gent Slaapkamer
Nachtopvang_gent_Bureau.jpg
Nachtopvang_gent_Voorgevel.jpg
Nachtopvang Gent Badkamer