Antwerps Architecten Atelier
AAA

OVER

Groepsfoto Antwerps Architecten Atelier. Van links naar rechts: Nick, Veerle, Robbe, Jonathan, Ferhat, Sofie, Bruno, Elisabeth, Elektra en Curd

Groepsfoto Antwerps Architecten Atelier. Van links naar rechts: Nick, Veerle, Robbe, Jonathan, Ferhat, Sofie, Bruno, Elisabeth, Elektra en Curd

Antwerps Architecten Atelier is een bureau gevestigd in Antwerpen met ruime ervaring op bouwkundig vlak met vooral dossiers waarbij de technische bouwaspecten belangrijk zijn. De opdrachten zijn zeer uiteenlopend. We willen ons niet beperken tot enkele niches maar zijn veeleer op zoek naar nieuwe uitdagingen. Hoofdzakelijk zijn onze opdrachten gelegen in een stedelijk gebied en hebben vaak te maken met renovatie, restauratie, afbraak en wederopbouw, invulbouw en interieur. Ons kantoor is gevestigd in de wijk "Dam", gelegen tussen het station Antwerpen-Dam en het slachthuis van Antwerpen. Het was voor ons dan ook een bewuste keuze om een pand aan te kopen en te renoveren in een achtergestelde buurt om ons geloof in  'werken en wonen in de stad' kracht bij te zetten.

Onze opdrachten verlopen steeds volgens een patroon van onderzoek en informatie vergaren naar conceptnota's en latere uitwerking. De beeldvorming van onze architectuur komt tot stand na een stappenplan. De beeldvorming is geen doel op zich waardoor het eindresultaat vaak een erg geïntegreerd project wordt dat sterk rekening houdt met de reeds aanwezige architectuur. 

Organisatie en circulatiepatronen in combinatie met flexibele invulling vormen meestal de basis van een projectuitwerking. De houding om elk project als uniek te beschouwen houdt ons jong en dynamisch. Antwerps Architecten Atelier is niet op zoek naar kwantiteit maar naar kwaliteit. Kortom, ons bureau is op korte tijd kunnen uitgroeien tot een ontwerpbureau waaraan regelmatig middelgrote projecten toevertrouwd worden. Dit is te danken aan het feit dat we kunnen vertrouwen op een vaste kern van medewerkers die zowel praktisch als inhoudelijk goed op elkaar ingespeeld zijn. Dankzij de verschillende achtergronden van de medewerkers hebben we altijd een erg grote diversiteit aan opdrachten gekregen en kunnen verwerken waardoor het bureau zich gespecialiseerd heeft in het continue inleven en analyseren van verschillende ontwerpopgaven die we met een flexibele en realistische houding benaderen.


 

ONS TEAM

 
Bruno Dekoning Architect Zaakvoerder Antwerps Architecten Atelier

BRUNO DEKONING

Architect // Zaakvoerder

Bob Frateur

Architect

KIM JACOBS

Architect

VEERLE VAN STAEYEN

Interieurarchitect

SOFIE FEBER

Architect

FERHAT TOPUZ

Ingenieur-Architect

JONATHAN BEX

Productontwikkelaar

ELEKTRA CATSOULIS

Architect

ROBBE DEKONING

Productontwikkelaar

Nick Braeckevelt

Erfgoedzorger // Assistent Architect

ELISABETH VAN MILDERS

CURD VESTERS

Architect

MAARTEN VANDEWEYER

Ingenieur Stabiliteit