Antwerps Architecten Atelier
AAA
De_City_podiumzaal_nieuwpoort_interieur_theaterzaal_tribune.jpg

Panis-Hendrickx & Co

Panis & Hendrickx is een boekhoudkantoor gelegen in de streng beveiligde zone van de diamantsector te Antwerpen. De opdracht omvat de volledige inrichting en ontwerp van de kantoren.

Panis&Hendrickx_kantoor_antwerpen_interieur.jpg

PANIS GROUP

RENOVATIE VAN BOEKHOUDKANTOOR

INFO


2003

Hoveniersstraat 40

2018 Antwerpen

Panis Group | website


BESCHRIJVING

Panis Group is een boekhoudkantoor gelegen in de streng beveiligde zone van de diamantsector te Antwerpen.  Het cliënteel bestaat hoofdzakelijk uit diamantairs.

De opdracht omvat het volledige ontwerp en de inrichting van de kantoren op gelijkvloers, gekoppeld aan een split-level met kelderverdieping. Constructief werden er geen wijzigingen uitgevoerd: de bestaande ruimten werden gestript en volledig heringericht.

In de kantoorruimte werd centraal een circulatie-as voorzien met een onthaaltoog langs beide kanten. De individuele bureaus van de werknemers staan hierlangs parallel achter elkaar opgesteld. Het direct contact met de klant, die de hele dag aan-en aflopen, wordt op deze manier vlot gecombineerd met de nodige privacy. Op de hoger gelegen verdieping werden de directiebureaus en het secretariaat ingericht. De half ondergrondse kelderruimte functioneert als archief, server-ruimte en lokalen voor de controle van boekhoudingen. De vloeren en het toog-oppervlak werden uitgevoerd in architectonisch beton. De kasten die de wand bekleden en de wanden van de toog werden uitgevoerd in wengé-hout.

Door de juiste keuze van afwerkingsmaterialen werd een hoog akoestisch dempend comfort bereikt. Een daglichtkoepel geeft een natuurlijke lichtinval die aangevuld wordt met een lichtlijn van eigen ontwerp.

De toog en de werkplek zijn nauw aan elkaar gekoppeld, waardoor het persoonlijk contact met de klanten wordt verhoogd.

De toog en de werkplek zijn nauw aan elkaar gekoppeld, waardoor het persoonlijk contact met de klanten wordt verhoogd.

Er werd indirect licht voorzien achter de wandkasten en onder de toog. Op deze manier wordt een zeer aangename en lichte sfeer bekomen.

Er werd indirect licht voorzien achter de wandkasten en onder de toog. Op deze manier wordt een zeer aangename en lichte sfeer bekomen.

Detail van de wandkasten. Ook de akoestische panelen aan het plafond is hier duidelijk te zien.

Detail van de wandkasten. Ook de akoestische panelen aan het plafond is hier duidelijk te zien.

De trap sluit aan bij het omliggend interieurdesign en leidt naar de directiekantoren en het secretariaat.

De trap sluit aan bij het omliggend interieurdesign en leidt naar de directiekantoren en het secretariaat.

De directiekantoren zijn voorzien van glazen tussenwanden die kunnen afgesloten worden voor extra privacy.

De directiekantoren zijn voorzien van glazen tussenwanden die kunnen afgesloten worden voor extra privacy.

De kantoren worden zowel door middendeuren als een langslopende gang aan elkaar gekoppeld.

De kantoren worden zowel door middendeuren als een langslopende gang aan elkaar gekoppeld.