Antwerps Architecten Atelier
AAA

Secure-link

Het kantoor van Secure-Link werd ontwikkeld om de groei mogelijk te maken en in tussentijd de ongebruikte ruimtes in units verhuurbaar te stellen. Het gebouw heeft een E-peil 69 en een K-waarde 30 en is uitgerust met fotovoltaïsche zonnepanelen.  Infiltratie van regenwater op eigen terrein. Decoratieve wandbekleding beperkt de nagalmtijd en vormt een contrast met het structureel zichtbeton.

Secure-link_Exterieur_Kantoor.jpg

SECURE-LINK

NIEUWBOUW KANTOOR

INFO


2008

Uilenbaan 80

2160 Wommelgem

FHB-INVEST | website


BESCHRIJVING

Secure-Link is een jong snelgroeiend bedrijf met een dynamisch management dat zich gespecialiseerd heeft in netwerkbeveiligingen. Het kantoor werd ontwikkeld om de groei mogelijk te maken en in tussentijd de ongebruikte ruimtes in units verhuurbaar te stellen.

Het nieuwe kantoorgebouw sluit aan bij een bestaand gebouw.  Het volume en de omtrek werden stedenbouwkundig bepaald.  De constructie werd opgevat als een geprefabriceerde structuur met een centrale kern die toelaat om een verdieping in zones te verdelen voor verschillende gebruikers.  De raamverdelingen in houten cassettes met diepe dagkanten zorgen voor een gedeeltelijke zonnewering en geven een ritme aan de gevel. D.m.v. een verhoogde vloer kan men flexibel de technische uitrustingen aanpassen. Op de centrale kern staat een technisch lokaal voor de condenserende ketels en ventilatiesysteem, voorzien van warmte-recuperatie.  De dakhelling is zuid gericht.

Het gebouw heeft een E-peil 69 en een K-waarde 30 en is uitgerust met fotovoltaïsche zonnepanelen.  Infiltratie van regenwater gebeurt op eigen terrein. Decoratieve wandbekleding beperkt de nagalmtijd en vormt een contrast met het structureel zichtbeton.  Er is een maximale natuurlijke lichtinval en vanuit elke werkplek een goed contact met de omgeving.

Kantoor Secure-Link bij nacht

Kantoor Secure-Link bij nacht

Voor secure link werd er een zeer minimalistisch en tijdloos design toegepast.

Voor secure link werd er een zeer minimalistisch en tijdloos design toegepast.

De open trap bevind zich midden in de zaal en vormt zo een dynamische doorgang.

De open trap bevind zich midden in de zaal en vormt zo een dynamische doorgang.

De ontvangstbalie werd ontworpen door AAA.

De ontvangstbalie werd ontworpen door AAA.

Op maat gemaakt meubilair geeft de kantoorruimte een unieke, tijdloze look.

Op maat gemaakt meubilair geeft de kantoorruimte een unieke, tijdloze look.

Detailbeeld van de open trapstructuur in het kantoorgebouw.

Detailbeeld van de open trapstructuur in het kantoorgebouw.