Antwerps Architecten Atelier
AAA

Woning J. Antwerpen

Verbouwing en uitbreiding van een 19de eeuwse herenwoning te Antwerpen. Het betreft een volledige inrichting en restauratie van het interieur. De achterbouw is opgevat als een houtskeletbouw met aandacht voor duurzaamheid, luchtdichtheid en isolatie. Op deze manier ontstaat er een mooi contrast tussen hedendaagse en 19de eeuwse architectuur.

Woning_Antwerpen_Interieur_keuken2.jpg

WONING J.

RENOVATIE EN INTERIEUR VAN EEN WONING

INFO


2010

Antwerpen

Dhr. J.


BESCHRIJVING

Verbouwing en uitbreiding van een 19de eeuwse herenwoning in 2010 te Antwerpen. Het betreft een volledige inrichting en restauratie van het interieur.

Doorheen de volledige woning werd eenzelfde ontwerpstijl toegepast, met overheersend zwart en wit als kleur. Hierdoor vormt het interieur een mooi geheel. De zwarte op maat gemaakte kasten in de keuken zijn in hetzelfde materiaal vervaardigd als het kookeiland. Met het wit aansluitend tafelblad wordt hier een mooi contrast gevormd.

De badkamer, voorzien van bad en inloopdouche, werd ondanks de donkere kleuren zeer licht gehouden door middel van een grote lichtkoepel die in het dak werd verwerkt.

De achterbouw is opgevat als een houtskeletbouw met aandacht voor duurzaamheid, luchtdichtheid en isolatie. Op deze manier ontstaat er een mooi contrast tussen hedendaagse en 19de eeuwse architectuur.

Woning_Antwerpen_Interieur_keuken.jpg
Woning_Antwerpen_Interieur_keuken_aanrecht.jpg
Woning_Antwerpen_Interieur_badkamer_douche_overzicht.jpg
Woning_Antwerpen_Productontwikkeling_Interieur_keukenmeubel.jpg
Woning_Antwerpen_Interieur_badkamer_bad.jpg
Woning_Antwerpen_Interieur_badkamer_wastafel.jpg