Antwerps Architecten Atelier
AAA

Woning J. Antwerpen

Verbouwing en uitbreiding van een 19de eeuwse herenwoning te Antwerpen. Het betreft een volledige inrichting en restauratie van het interieur. De achterbouw is opgevat als een houtskeletbouw met aandacht voor duurzaamheid, luchtdichtheid en isolatie. Op deze manier ontstaat er een mooi contrast tussen hedendaagse en 19de eeuwse architectuur.

Woning_Antwerpen_Interieur_keuken2.jpg

WONING J.

RENOVATIE EN INTERIEUR VAN EEN WONING

INFO


2010

Antwerpen

Dhr. J.


BESCHRIJVING

Dit project betreft de verbouwing en uitbreiding van een 19de eeuwse herenwoning in 2010 te Antwerpen. Ook de volledige inrichting en restauratie van het interieur werd door AAA verwezenlijkt.

Doorheen de volledige woning werd éénzelfde ontwerpstijl toegepast, met overheersend zwarte en witte accenten. Hierdoor vormt het interieur een mooi geheel. De zwarte op maat gemaakte kasten in de keuken zijn in hetzelfde materiaal vervaardigd als het kookeiland. Het wit aansluitende tafelblad vormt hier een mooi contrast.

De badkamer, voorzien van bad en inloopdouche, werd ondanks de donkere kleuren ruimtelijk en licht gehouden door middel van een grote lichtkoepel die in het dak werd verwerkt.

De achterbouw is opgevat als een houtskeletbouw met aandacht voor duurzaamheid, luchtdichtheid en isolatie. Op deze manier ontstaat er een mooi contrast tussen hedendaagse en 19de eeuwse architectuur.

Het kookeiland werd op maat ontworpen door de interieurarchitect van AAA. Het witte tafelblad zweeft boven het zwarte kookvlak en creëert dynamiek in de ruimte.

Het kookeiland werd op maat ontworpen door de interieurarchitect van AAA. Het witte tafelblad zweeft boven het zwarte kookvlak en creëert dynamiek in de ruimte.

Het kookvuur wordt omringd door ingebouwde kasten.

Het kookvuur wordt omringd door ingebouwde kasten.

Het dubbele raam en de koepel bovenaan zorgen voor voldoende natuurlijk licht in de badkamer.

Het dubbele raam en de koepel bovenaan zorgen voor voldoende natuurlijk licht in de badkamer.

Detailbeeld van de badkamer.

Detailbeeld van de badkamer.

De spiegel werd in het vlak verwerkt.

De spiegel werd in het vlak verwerkt.