Antwerps Architecten Atelier
AAA
Michiels_Voorgevel.jpg

Woning M.

Nieuwbouw woning in het centrum van Antwerpen (Henri Van Heurckstraat), voorzien van warmtepomp (BEO), (verticale) daktuinen, terrassen op verschillende verdiepingen, zonnepanelen, etc. De voorgevel werd bekleed met Gardina natuursteen, terwijl de onderzijde van de gevel een aparte sokkel vormt door het verschil in bewerking van de steen. Deze sokkel benadrukt de typologie van de burgerwoning.

Woning_M_Voorgevel

WONING M.

NIEUWBOUW VAN EEN WONING

INFO


2018

Antwerpen

Dhr. en mvr. M.


BESCHRIJVING

Voor een ondernemerskoppel op rust werd een nieuwbouwwoning ontworpen in een smalle straat in het centrum van Antwerpen. De opdracht werd opgevat als een totaalopdracht waar architectuur, interieur en technieken samenkomen.

Om te beantwoorden aan de noden van het koppel maakten drie verkrotte panden plaats voor een langgerekte burgerwoning met hoge afwerkingsgraad. Door de beperkte bouwdiepte van het perceel werd gekozen om het perceel dicht te bouwen en via terrassen, terrastuinen, dak- en verticale tuinen het gevoel van rust en ruimte terug te brengen. De voorgevel werd bekleed met Gradina natuursteen, waar de onderzijde een aparte sokkel vormt door het verschil in natuursteenbewerking en de rechte vorm. Deze benadrukt de typologie van een burgerwoning en resulteert in een hedendaagse interpretatie van een historisch kenmerk.

De woning is uitgerust met state-of-the-art technieken waaronder domotica, zonnepanelen op een modulaire lichtstraat, BEO-veld gekoppeld aan een warmtepomp. Elke verdieping krijgt zijn eigen functie, maar werd ontworpen voor herbestemming en -indeling.

Detail van de voorgevel in Gardina natuursteen.

Detail van de voorgevel in Gardina natuursteen.

Detail raamdesign en voorgevel uit Gardina natuursteen.

Detail raamdesign en voorgevel uit Gardina natuursteen.

Interieur van de gerenoveerde woonkamer, voorzien van een lange lichtstraat geplaatst in het dak. Op maat gemaakt interieur ontworpen door AAA.

Interieur van de gerenoveerde woonkamer, voorzien van een lange lichtstraat geplaatst in het dak. Op maat gemaakt interieur ontworpen door AAA.

Minimalistisch badkamerinterieur, voorzien van badkuip en ruime inloopdouche met zitbank.

Minimalistisch badkamerinterieur, voorzien van badkuip en ruime inloopdouche met zitbank.

Traphal met open trappenstructuur.

Traphal met open trappenstructuur.

Michiels_Antwerpen_Interieur_Gordijn