Antwerps Architecten Atelier
AAA

Woning Van Hauwe

Nieuwbouw-Woning-Zwijndrecht-Interieur-living-tussenverdiep

WONING VAN HAUWE

NIEUWBOUW - HALFOPEN BEBOUWING

INFO


2003

Zwijndrecht

Fam. Van Hauwe


BESCHRIJVING

De opdracht voor de woning V.H. betreft een volledige nieuwbouw te Zwijndrecht. Het ontwerp werd getekend en opgevolgd door Antwerps Architecten Atelier.

De woning heeft twee bouwlagen en een hellend dak  volgens de stedenbouwkundige bepalingen, en een gesloten balkvolume werkt als scheidend element tussen het open gedeelte van de woning en de aangrenzende woning.

De functies zoals wc, badkamer, keuken, bergingen e.d. zijn ondergebracht in het massieve volume. Dit beperkt de bouwtechnische kosten van de technische installaties. Het open gedeelte sluit aan op het opgelegde profiel van de scheidingsmuur en bevat een vide van de leefruimte op het gelijkvloers naar de werkruimte op het eerste verdieping. Het huis werd zo ontworpen dat er zich nauwelijks dwarse muurvlakken in bevinden. Op deze manier wordt er een maximaal doorzicht gecreëerd, dat resulteert in de open- en luchtigheid van de woning. De stalen trap werkt als opdelend element.

De leefruimtes lopen over in de tuin: er is een zuidelijk gericht terras in de voortuin bij de eetruimte en een tweede terras in de achtertuin bij de zitruimte. Onder het hellend dak werden twee kinderkamers met eigen badkamer voorzien.

De stalen trap werkt als opdelend element tussen keuken en woonkamer, maar behoudt de maximale doorkijk van het gebouw.

De stalen trap werkt als opdelend element tussen keuken en woonkamer, maar behoudt de maximale doorkijk van het gebouw.

De helft van de achtergevel wordt voorzien van een glazen wand, wat zorgt voor maximale lichtdoorlating.

De helft van de achtergevel wordt voorzien van een glazen wand, wat zorgt voor maximale lichtdoorlating.

De stalen trapstructuur loopt door tot op de bovenste verdieping.

De stalen trapstructuur loopt door tot op de bovenste verdieping.

De keuken werd, ondanks de beperkte ruimte, voorzien van veel kookoppervlakte en opbergruimte.

De keuken werd, ondanks de beperkte ruimte, voorzien van veel kookoppervlakte en opbergruimte.

De douchewand werd afgewerkt met een eenvoudig reinigbare mozaïeksteen.

De douchewand werd afgewerkt met een eenvoudig reinigbare mozaïeksteen.

Ook de bovenverdieping wordt voorzien van een grote hoeveelheid licht door de doorlopende raampartijen.

Ook de bovenverdieping wordt voorzien van een grote hoeveelheid licht door de doorlopende raampartijen.