Antwerps Architecten Atelier
AAA

Woning Van Hauwe

07.jpg

WONING VAN HAUWE

NIEUWBOUW - HALFOPEN BEBOUWING

INFO


2003

Zwijndrecht

Fam. Van Hauwe


BESCHRIJVING

De opdracht voor de woning V.H. betreft een volledige nieuwbouw te Zwijndrecht. Het ontwerp werd getekend en opgevolgd door Antwerps Architecten Atelier.

De woning heeft twee bouwlagen en een hellend dak  volgens de stedenbouwkundige bepalingen, en een gesloten balkvolume werkt als scheidend element tussen het open gedeelte van de woning en de aangrenzende woning.

De functies zoals wc, badkamer, keuken, bergingen e.d. zijn ondergebracht in het massieve volume. Dit beperkt de bouwtechnische kosten van de technische installaties. Het open gedeelte sluit aan op het opgelegde profiel van de scheidingsmuur en bevat een vide van de leefruimte op het gelijkvloers naar de werkruimte op het eerste verdieping. Het huis werd zo ontworpen dat er zich nauwelijks dwarse muurvlakken in bevinden. Op deze manier wordt er een maximaal doorzicht gecreëerd, dat resulteert in de open- en luchtigheid van de woning. De stalen trap werkt als opdelend element.

De leefruimtes lopen over in de tuin: er is een zuidelijk gericht terras in de voortuin bij de eetruimte en een tweede terras in de achtertuin bij de zitruimte. Onder het hellend dak werden twee kinderkamers met eigen badkamer voorzien.

04.jpg
01.jpg
12.jpg
Woning keuken
10.jpg
11.jpg